Start nieuwbouw WZC De Samaritaan Nukerke

oktober 2017
Start nieuwbouw WZC De Samaritaan Nukerke

De symbolische eerste put voor de nieuwe De Samaritaan in Nukerke is donderdag gegraven. De bestaande zorgcentra van Ouderenzorg Glorieux in Maarkedal zullen daar op één adres ondergebracht worden.

De Samaritaan, Jericho en Sint-Leonard uit Louise-Marie worden samengebracht in een nieuw woon-zorgcentrum op de site van De Samaritaan in de Glorieuxstraat in Nukerke (Maarkedal). Op 6 oktober werd de symbolische eerste put gemaakt door Carlos De Wolf, voorzitter van de raad van bestuur.

“Sint-Leonard is 115 jaar oud en kende al twee renovaties, De Samaritaan is 51 jaar en werd ook al gerenoveerd. Jericho is 38 jaar oud. Het is tijd voor een nieuwbouw”, zeggen Carlos De Wolf en directeur Wim Wijbaillie.

Van twee naar één

“Alles wordt afgebroken op de bestaande site. Als alles klaar is, komen er 178 woongelegenheden in het klassieke woonzorgverblijf, 6 woongelegenheden voor kortverblijf en een dagverzorgingscentrum voor 10 personen. Er komen ook 4 woongelegenheden voor herstelverblijf. De 30 assistentiewoningen staan er al sinds dit jaar. We gaan van twee campussen in Maarkedal naar één. De cafetaria aan de Boelaardstraat en aanpalende gebouwen worden afgebroken, daar komt een vleugel voor 90 woongelegenheden. Ook de nieuwe grootkeuken, technische ruimtes en centrale diensten komen daar. In 2019, ten laatste 2020, moet alles klaar zijn en verhuizen 90 bewoners naar daar.”

Daarna start de tweede fase. “Naast 98 woongelegenheden komt daar ook een polyvalente zaal, het dagverzorgingscentrum en nieuwe ruimtes voor medewerkers en burelen. In 2021 moet alles klaar zijn, verhuizen de resterende bewoners naar de nieuwbouw en wordt de bestaande Samaritaan afgebroken. Tot slot worden de tuin en de parking aangelegd.”

Meer over WZC De Samaritaan : http://www.m4architecten.be/projects/wzz-de-samaritaan/