Officiële opening AZ Zeno Knokke Heist

oktober 2017
Officiële opening AZ Zeno Knokke Heist

Op donderdag 19 oktober 2017 werd in aanwezigheid van 300 formele genodigden het nieuwbouwziekenhuis van AZ Zeno in Knokke-Heist officieel ingehuldigd.

Een atypisch gebouw vroeg om een atypische opening. In heuse cruise stijl werd het schip te water gelaten. Na de rondleiding in het gloednieuwe ziekenhuis volgde een wervelend spektakel waarbij Minister Crevits, Minister Vandeurzen en dhr. Ghesquière het schip doopten.

De nieuwbouwcampus ziet er uit als een zwevende wolk boven het landschap. Het gebouw is echter meer dan een architecturaal pareltje. In de eerste plaats werd het ontworpen om maximaal tegemoet te komen aan het comfort van de patiënt en medewerker. De groene ‘healing’ environment, buitenlicht- en lucht in alle ruimtes, het gebruik van duurzame en warme materialen,… het zijn slechts enkele troeven van het unieke gebouw ontworpen door architectenbureaus BOECKX – AAPROG – B2Ai. Het nieuwbouwproject kostte om en bij de 200 miljoen euro.

Het ziekenhuis zal bij de ingebruikname volgend jaar 320 bedden tellen. AZ Zeno campus Knokke-Heist verhuist volledig. De Blankenbergse bevolking wordt echter niet in steek gelaten want AZ Zeno campus Blankenberge blijft bestaan en zal een grondige opfrisbeurt krijgen. AZ Zeno is hiermee de grootste werkgever uit de streek met meer dan 800 personeelsleden en meer dan 100 artsen.

Wie nog benieuwd is naar deze bijzondere architectuur kan de nieuwbouwcampus van AZ Zeno bezoeken op de Open Zeno dagen op zaterdag 2 en zondag 3 december 2017 tussen 10u. en 17u.