Officieel startschot voor bouw WZC te Sint-Gillis-Waas

april 2017
Officieel startschot voor bouw WZC te Sint-Gillis-Waas

Op de zorgcampus Sint-Helena te Sint-Gillis-Waas bouwen AMV en bouwonderneming Vandenbussche in opdracht van het OCMW de uitbreiding van het bestaand woonzorgcentrum met 90 bedden en een gelijkvloerse polikliniek.

In dit klasse 8 project behoort ook de afbraak van het voormalige Sint-Helenaziekenhuis, de verbouwing en renovatie van de dementenafdeling Anjer én de wegenis en omgevingsaanleg tot de opdracht.

De bouwheer opteerde niet voor een eerste steenlegging, maar voor een officieel startschot met een tijdscapsule. De leerlingen van het zesde leerjaar van de scholen in Sint-Gillis-Waas werden uitgedaagd om een werkje te maken over het “Woonzorgcentrum van de Toekomst”. De winnaars mochten op vrijdag 21 april hun werkje komen deponeren in de tijdscapsule. Deze tijdscapsule wordt pas over 30 jaar terug geopend, namelijk in 2047. De eigenlijke bouwwerken startten reeds in november 2016 met een belangrijke nadruk op duurzaam bouwen die wordt opgelegd door het OCMW. Het einde van de ruwbouwwerken is voorzien in augustus 2017. In het voorjaar 2018 is de oplevering gepland.