assistentiewoningen Zonnehove

Sint-Denijs-Westrem

Stedenbouwkundig

In samenspraak met de stedenbouwkundige diensten van de stad Gent werd gekozen voor een teruggetrokken tweede verdieping die zich volledig binnen het gabariet bevindt van een hellend dak van 45°. Op deze manier blijft het gebouw heel wat lager dan in het geval van een hellend dak – zoals was voorzien in het RUP.

Masterplan

De nieuwbouw van 29 assistentiewoningen maakt deel uit van een masterplan voor de gehele zorgsite waarbij ook een vervangingsnieuwbouw wordt voorzien voor het verouderde WZC. Het nieuwe gebouw bevindt zich deels langs de Hoge Heerweg en deels langs een weg op de bestaande zorgcampus. Deze weg is momenteel de diensttoegang voor het WZC. In de toekomst (na realisatie van de vervangingsnieuwbouw) zal deze weg de hoofdtoegang worden naar het nieuwe WZC.

Ontwerp

De nieuwbouw omvat drie bouwlagen. Op het gelijkvloers bevindt zich de algemene inkom en een ruime polyvalente zaal, die tijdelijk dienst doet als dagverzorgingscentrum. Twee flats doen voorlopig dienst als bureel en rustruimte annex badkamer voor het dagverzorgingscentrum. Na realisatie van de geplande vervangingsnieuwbouw zal het dagverzorgingscentrum verhuizen naar het WZC.

Projectfiche

architectuur
AMV architecten
technieken
Studieburo De Klerck
stabiliteit
Ingenieursbureau Provoost
omschrijving
Nieuwbouw van 29 assistentiewoningen
ligging
Onze Lieve Vrouwstraat 23, 9041 Oostakker
opdrachtgever
Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu vzw
gebruiker
Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu vzw
start studie
februari 2012
start werken
augustus 2013
(verwachte) ingebruikname
december 2014
bruto oppervlakte
2950 m²