WZC Sint-Elisabeth

Eeklo

Concept

Deze uitbreiding is een eerste fase van het Masterplan 2020 dat voor de zorgcampus wordt uitgewerkt. Het oorspronkelijke uitgangspunt voor de nieuwe zorgcampus vertrekt van het creëren van een “Zorgpark” langs een nieuw aan te leggen, verkeersluwe laan op het domein. Deze nieuwe doorgang verbindt de Moeie met de Tieltsesteenweg, voor plaatselijk verkeer in enkele richting. Deze private weg vormt een visuele scheiding tussen de zorgcampus van het woonzorgcentrum en het kinderdagverblijf en de nieuw te ontwikkelen gebouwen met woonfuncties in beheer van de stad Eeklo.

In het totaalproject is veel aandacht geschonken aan ecologie en duurzaamheid. De serviceflats op de verdieping zijn als houtskeletbouw ontwikkeld, met een zeer hoge graad van isolatie en een doorgedreven ventilatiesysteem. Alle regenwater van de hellende daken wordt gerecupereerd. De platte daken worden voorzien van extensieve beplanting.

Projectfiche

architectuur
AMV architecten
technieken
Ingenium
stabiliteit
Ingenieursbureau Norbert Provoost bvba
omschrijving
Uitbreiding RVT met 38 woongelegenheden en 20 serviceflats
ligging
Tieltsesteenweg 25, 9900 Eeklo
opdrachtgever
Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu
gebruiker
woonzorgcentrum Sint-Elisabeth
start studie
september 2005
start werken
februari 2012
(verwachte) ingebruikname
januari 2014
bruto oppervlakte
4 871 m²