MC Maria Middelares

Gentbrugge

Concept

Sinds de verhuis van de acute bedden naar de nieuwbouw aan de Buitenring Sint-Denijs 30, 9000 Gent worden de activiteiten van de polikliniek verdergezet op de campus Sint-Jozef, en staat de rest van het gebouw leeg, in afwachting van een nieuwe invulling. Voor de herbestemming van het voormalige kliniekgebouw te Gentbrugge werd de polikliniek, radiologie en afdeling nierdialyse gerenoveerd voor in totaal 3 136 m². In eerste fase zijn enkel de gevels van het gelijkvloers en de eerste verdieping gerealiseerd. Gelijktijdig zijn de oppervlaktes op de verdiepingen  die later een herbestemming zullen krijgen, casco klaar gezet voor de toekomstige invulling. Grote, verdiepingshoge ramen in brede traveeën vormen samen een sokkel voor de latere invulling op de bovenliggende verdiepingen. Op deze manier wordt een functioneel onderscheid tot uiting gebracht aan de buitenzijde. Het natuurlijk licht zal dieper in het gebouw indringen. De reconversie brengt een nieuw elan in de omgeving en op de campus. Binnen werd voor de volledige polikliniek een strakke stijl van wit en zwart gecombineerd met een houten vloer en gouden accenten. Hierdoor krijgt de verbouwing een verassend hedendaagse, professionele en warme uitstraling.

Projectfiche

architectuur
AAPROG architecten
technieken
Studieburo De Klerck
stabiliteit
Studieburo De Klerck
omschrijving
Interne verbouwing van het gelijkvloers en de verdieping tot een polikliniek
ligging
Kliniekstraat 27, 9050 Gentbrugge
opdrachtgever
Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares vzw
gebruiker
Medisch Centrum Maria Middelares
start studie
februari 2014
start werken
april 2016
(verwachte) ingebruikname
december 2016
bruto oppervlakte
3136 m²