Verbouwing Medisch Centrum Maria Middelares afgerond

december 2016
Verbouwing Medisch Centrum Maria Middelares afgerond

AZ Maria Middelares opent op zaterdag 3 december 2016, 20 maanden na de inhuizing in het nieuwbouwziekenhuis aan de Ringvaart, officieel de volledig gerenoveerde polikliniek Medisch Centrum Maria Middelares Gentbrugge. Vanuit een vernieuwend concept en eigentijdse visie werd de nieuwe polikliniek opgetrokken met daarin een aanbod van vrijwel alle medische specialismen, een low-care dialyse-eenheid en een dienst medische beeldvorming.

Met de opening van de nieuwe polikliniek is de eerste fase van een breder ontwikkelingsplan volbracht. De site zal verder ontwikkeld worden als woonzorgdorp waarin meerdere faciliteiten aanwezig zullen zijn zoals een polikliniek, een woonzorgcentrum met kortverblijf, assistentiewoningen voor koppels, eerstelijnszorg, een sociaal restaurant, een revalidatie-eenheid, een wooncoach etc.

Dr. Ronny Goethals, medisch directeur: “Met die faciliteiten hopen we dat ouderen levenslang, of toch zo lang mogelijk, op eenzelfde locatie kunnen verblijven en indien nodig op bijkomende ondersteuning kunnen rekenen. Vanuit die visie ‘levenslang wonen’ en door in te zetten op innovatieve woonvormen ontwikkelt de site als een medisch en sociaal ankerpunt voor Gentbrugge en de ruimere omgeving.”

De officiële opening op zaterdag 3 december 2016 start met een geleid bezoek en wordt gevolgd door plenaire uiteenzettingen van dr. Kluyskens, dr. Devriendt en dr. Burvenich.